Op zondag 6 maart 2016 is de tweede editie van De Hollandse 100 op FlevOnice gehouden en het team van CaveroHelpt! was daar natuurlijk bij. Roger, Bart en Joost gingen de sportieve uitdaging aan om 10 kilometer te schaatsen en daarna nog 90 km te fietsen. Een oer-Hollandse winterduathlon dus waar we als Nederlanders mee opgegroeid zijn: schaatsen en fietsen. En dat voor het goede doel!

Team CAVERO HELPT! doet mee met de Hollandse 100

Team CAVERO HELPT!

Het ingezamelde geld gaat naar het Lymph&Co fonds. Dit is een fonds dat grensverleggend onderzoek steunt om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren.

De hele week heeft ons team angstvallig de weerverwachting in de gaten gehouden, want het weekend zou regenachtig en koud worden. De weergoden waren ons echter goed gezind… De hele dag droog, weinig wind en prima weer om de tocht te volbrengen.

Op de schaats

De start was om 10:15 uur en zoals gebruikelijk een flink gekrioel van mede-deelnemers. Na wat inrijden op de schaats op de 400 meter baan, werden er 4 ronden gereden op de grote ronde van 2,5 kilometer. Dit samen met flink wat prominenten onder de aanwezigen. Ons team bleek goed samen te werken en binnen een minuut van elkaar kwam we na een half uurtje schaatsen over de finish.

Op de fiets

Daarna snel omkleden en wisselen naar de fiets. Om kwart over 11 zat ons team goed en wel op de fiets. Onder leiding van de ervaren fietser Joost, maakten Roger en Bart de eerste kilometers op de Cavero fietsen. In de voorbereiding was vooral het schaatsen getraind, maar het fietsen helaas niet.

De tocht voerde langs het Veluwe meer, door Harderwijk en vervolgens over de Veluwe door mooie plaatsen als Staverden, Uddel, Elspeet, Elburg en weer terug langs het Veluwemeer naar FlevOnice in Biddinghuizen.

De tocht was prima georganiseerd, met twee prima verzorgingsposten onderweg. En ook zonder het fietsen te hebben getraind was de 90 km best te doen. Al was met name de laatste 20 km wel even afzien. De temperatuur daalde, de wind nam toe en dan wegen de laatste loodjes best zwaar!

Al met al een geslaagde dag. Complimenten voor de organisatie van de Hollandse 100 en een prima sportief evenement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *